Så får du plats i din garderob

magasinering-klader

Idag sken solen och vi närmar oss våren med stormsteg. Med våren kommer vårstädningen som ett brev på posten. Det kan kännas skönt att rensa garderoben på vinterkläder och ångestfyllda impulsköp från mellandagsrean.

Att ha en överfylld garderob eller walk in closet är mångas dröm, men kan faktiskt vara precis tvärtom! Morgonen blir till en mardröm istället när den lilla tid man har går till att försöka hitta en outfit i den kaotiska röran.

Våra 3 bästa tips för att hålla ordning i garderoben:

  1. Spara eller slänga? Gå igenom hela garderoben Detta kan vara ett ganska så överväldigande projekt. Men det måste göras! Känns det övermäktigt, dela upp det i klädkategorier istället för att dra ut alla kläder på samma gång på hög. Gå igen all byxor för sig, jackor, skjortor, skor etc. Välj ut och lägg undan de kläder du fortfarande älskar och med säkerhet kommer att ha på dig igen. Kanske har de slitits under året och behöver lagas? Detta hjälper dig inte bara identifiera oanvända och oönskade klädesplagg, utan det ger dig också en bättre överblick till vad som saknas i din garderob.
  2. Förvaring. Vintersäsongen lider mot sitt slut, men det sista du behöver är massa sommarkläder i vägen när du har bråttom på morgonen! Säsongsförvara dina kläder i stället. Packa undan det kläder som absolut inte passar till detta väder för att skapa en bättre överblick. Även en liten lägenhet har gömda skrymslen som du kan använda som klädförvaring. Till exempel resväskor, under sängen eller varför inte se över andra rum? Här tipsar vi om bokförvaring, men det funkar lika bra att göra om till garderobsförvaring med lite hjälp av förvaringslådor. Om du ändå inte har utrymme för mer klädförvaring, ingen fara! Vi på Boxgard kommer och hämtar och magasinerar dina kläder för så lite som 39 kr låda / månad. Dina saker är i tryggt förvar i våra uppvärmda förråd som är skyddade mot fukt tills du behöver dem igen. Vi erbjuder flexibla lösingar och skräddarsyr efter ditt behov. Förvaring har aldrig varit så enkelt som med Boxgard! Kontaka oss här för magasinering av kläder. 
  3. Skänk bort. De saker du inte orkar sälja finns det säkert någon som skulle uppskatta att få. Det är nu dags att skänka bort! Genom att skänka kläder skapar du inte bara mer utrymme, utan kan göra någon annan glad och tacksam. Precis som vi hämtar det du vill spara från din dörr, hämtar Sellpy det du vill göra slänga. Beställ en påse som du fyller och sedan hämtas från din dörr. Kläderna läggs antingen upp på Ebay eller skänks till behövande.

Några andra som tar emot kläder du vill skänka:

http://www.stadsmissionen.org/second-hand/vill-du-skanka/

http://erikshjalpen.se/secondhand/vill-du-skanka/

https://www.fralsningsarmen.se/sociala-centret/Sociala-Centret/Vill-du-skanka-klader/

http://myrorna.se/om-myrorna/skanka-till-myrorna/

 

Publiceras den 23 februari, 2017 under Allmänt.

Kommentera