Låt ditt hem genomgå en Detox

detoxa__hem

Vi är redan en bra bit in på år 2017 – våren närmar sig med stormsteg. Kanske har du hållit ditt nyårslöfte och spenderat januari och februari på detoxkur och nu redo och ta dig an ljusare tider med lättare kropp och sinne?

Men det är inte bara kropp och själ som kan må bra av en ordentlig utrensning. Varför inte också ta och  detoxa ditt hem med Boxgard?

Ett stökigt hem är varken bra för sinnet eller plånboken.

Gå igenom ett rum i taget och gör en snabb uppskattning av värdet på alla saker du inte använder. Titta t.ex. i sovrummet och värdera oanvända kläder och skor, olästa böcker, oanvända smycken eller oanvända hudvårdsprodukter som du har där. Alla leksaker som barnen tröttnat på eller vuxit ifrån är ett annat exempel. Ett annat värde är att räkna på allt utrymme som tas upp av oanvända saker som kunde användas till annat.

Att göra sig av med onödiga saker för att skapa värdefullt utrymme inkluderar inte bara det fysiska utrymmet, utan också att släppa sentimentala objekt (dvs att kasta ex:ets t-shirt som du hållit fast även fast ni gjort slut för över ett år sedan). Det kan kännas riktigt skönt att göra sig av med gamla saker. Oavsett om det är kläder eller högar med tidningar eller annat krimskrams. Ställ dig frågan, behöver du verkligen det här?

Kanske ska du sälja ditt hem framöver, det är ju inte svårt att lista ut att en rörigt hem är inte attraktivt för potentiella köpare! Detta inkluderar även att rensa röran som gömmer sig i garderober, badrumsskåp, köksskåp, och ditt skafferi- eftersom köparna definitivt kommer att öppna och titta där. Läs mer om hur du maxar värdet på ditt hem genom att homestyla för försäljning här!

Men nu tillbaka till hur du detoxar ditt hem från onödiga saker som både tar upp plats mentalt och fysiskt.

Först och främst; Dela upp det! Att ta sig an hela hemmet på en gång kommer sluta i katastrof, ta ett steg i taget. Sätt undan 15 min om dagen och börja med att rensa upp saker som papper och dokument. Lite mer tid krävs kanske till att skapa mer plats i garderoben. Men det viktigaste är att du begränsar dig och tar en sak i taget och inte försöker göra allt på en gång.

Sortera! Det som ska sparas, det som inte är ditt, det som kan skänkas eller säljas och det du ska göra dig av med. Skänk eller sälj det saker du inte längre använder och släng det som det inte längre finns något hopp för. En bra tjänst vi tidigare tipsat om som hämtar från din dörr är Sellpy.

Organisera det som ska sparas, hur ofta använder du det? Kan sorteras upp ytterligare. Saker du bara använder vintertid som till exempel julsaker, det kan lätt stuvas undan utom synhåll under de månaderna de inte används. Magasinera möbler som är stora och skrymmande. Skidkläder och utrustning eller varför inte hela sommargarderoben?

Hos oss på Boxgard erbjuder vi flexibla magasineringslösningar för alla typer av förvaring oavsett hur stor detox du bestämmer dig för att göra. Hos oss är dina saker i tryggt förvar så länge du behöver och våra logistiska partners DHL och Best är kvalitetssäkrade. Vi har förrådsnaläggningar i Stockholm, Uppsala och nu också i Eskilstuna!

 

Kontakta oss här, vi hjälper dig med allt från bokning till upphämtning på den tid som passar dig bäst.

 

Publiceras den 24 februari, 2017 under Förvaringstips, Vardagstips.

Kommentera